QC Event Group: de juiste mensen op de juiste plek

Iedereen een kans bij bijzondere crew-aanbieder. Dat is waar we bij QC Event Group voor staan.
Beste eventsupplier 2018

Uiteraard staat kwaliteit voorop bij QC Event Group en zorgen ze voor ieder evenement voor de juiste crew. Maar de samenstelling van deze crews is wel net even anders dan bij andere personeel aanbieders, iedereen krijgt bij QC Event Group namelijk een kans om zich te bewijzen als ‘crew-member’. 

Jaren geleden is QC Event Group begonnen als een kleinschalige onderneming van twee broers; de één een ondernemer, de ander gepokt en gemazeld in de evenementenbranche. Ze bundelden hun krachten en groeiden in een paar jaar tijd tot een bedrijf met ruim 400 klanten in binnen- en buitenland. En die groei is er nog altijd. “Er zijn weken waarin we soms wel vier nieuwe opdrachtgevers per week mogen ontvangen, dat vind ik nog steeds heel bijzonder”, vertelt Tessa Streng, HR-manager van QC Event Group. “Tegelijkertijd denk ik dat we ook altijd de juiste mensen op de juiste plek krijgen en dat de evenementenbranche ons daardoor steeds vaker weet te vinden.”

Het diverse personeelsbestand is een van de opvallende aspecten van QC Event Group. “Wij werken met een beleid waarbij iedereen een kans krijgt. Geen ervaring, opleiding of een afstand tot de arbeidsmarkt is voor ons geen reden om iemand niet aan te nemen”, legt Streng uit. “Dat zorgt ervoor dat we soms wat meer moeite moeten doen om onze medewerkers volledig inzetbaar te krijgen, maar daar staat tegenover dat je hele loyale en hardwerkende personeelsleden hebt. We zijn hierdoor ook een hele hechte organisatie die voor elkaar gaat en staat. Ook ontstaan er bijzondere situaties, zo heeft de eigenaar van QC een keer een hele nacht gegamed met een groep medewerkers”, vertelt een lachende Streng. 

Om ook in staat te zijn iedereen een kans te bieden, heeft QC Event Group een eigen opleidingscentrum, QC School & Education, waar diverse cursussen en trainingen worden gegeven. “Die opleidingen zijn heel divers. Van de basiskennis over een podium opbouwen tot het lezen van een tekening en op basis daarvan een lichtplan kunnen opstellen. Voor deze opleidingen vragen we een kleine eigen bijdrage, maar QC investeert het grootste gedeelte. We vragen dan natuurlijk wel om een bepaalde tijd in dienst te blijven, maar dat is eigenlijk nooit een probleem.”

Zo divers als het personeel is, zo divers is ook de dienstverlening die QC Event Group aanbiedt. Ze hebben namelijk stagemanagers, licht- en geluidstechnici, video/led-technici, operators, standbouwers, riggers en grounders, volgspotcrew, vrachtwagenchauffeurs, stagehands, sitecrew en magazijnmedewerkers. “Ook kan een klant een nog groter deel van de organisatie uit handen geven, door gebruik te maken van een van onze projectleiders, crewchiefs of tour crew”, aldus Streng. “Wat een evenementenorganisator ook aan crew zoekt, wij kunnen iedere crew leveren en natuurlijk altijd van de beste kwaliteit.”

MEER BLOGS

Interview Joshua

INTERVIEW JOSHUA

QC Events werkt nauw samen met de videospecialisten van Q-Led en daarom willen wij
hen in de spotlights zetten. Wij stellen videospecialist en VJ Joshua Fautngiljanan graag
aan jullie voor.

Blog Q-Led

Q-LED Ontzorgt evenementen met led-specialisten

Sep Pattimukaij zag negen jaar geleden dat niet alleen de vraag naar (led-)videoschermen in de evenementenbranche groeide, maar ook die naar vakkundig personeel. Daarom startte hij Q-LED. Deze BV, onderdeel van QC Event Group, is de Europese eventsector van dienst als video display operations support team.

QC - Martijn

Interview Martijn Heckman

QC Events werkt nauw samen met de videospecialisten van Q-Led en daarom willen wij
hen in de spotlights zetten. Wij stellen systeemtechnicus & projectleider Martijn
Heckman graag aan jullie voor.

VRAGEN?

info@qc-eventgroup.nl

TEL. +31 (0)55 534 11 00