Q-LED Ontzorgt evenementen met led-specialisten

Sep Pattimukaij zag negen jaar geleden dat niet alleen de vraag naar (led-)videoschermen in de evenementenbranche groeide, maar ook die naar vakkundig personeel. Daarom startte hij Q-LED. Deze BV, onderdeel van QC Event Group, is de Europese eventsector van dienst als video display operations support team.
Blog Q-Led

“Wij verhuren geen led-materiaal, wel de kennis en de uitvoerende mensen,” zegt de CEO van het bedrijf uit Apeldoorn. Het begon volgens Pattimukaij met het leveren van ‘helpende handjes’, maar dat ging al heel snel over naar het bieden van specialisten die precies weten wat er nodig is aan videoapparatuur voor een evenement en die daarmee overweg kunnen. “We leveren nu full service support vanaf de beginfase tot en met de afbouw. Dat betekent dat onze mensen voorafgaand aan events naar meetings gaan om adviezen te geven en indien gewenst kunnen beslissen welke AV-apparatuur er moet komen. We kunnen het materiaal ook aanvragen bij leveranciers waarmee Q-LED veel samenwerkt, al geven we organisaties daarin altijd alle vrijheid. De kennis van onze mensen strekt zich uit van alles dat met op- en afbouw van AV-installaties te maken heeft tot en met het nemen van de technische verantwoordelijk voor de show op dat gebied.”

Continu-opleiding 

Vakkundig personeel met specialistische kennis is hartstikke schaars. Daarom legt Q-LED veel nadruk op het opleiden van medewerkers. Pattimukaij: “Onze mensen moeten kunnen werken met de nieuwste technieken in de markt en volgen daarvoor cursussen in binnen- en buitenland. Een groot deel van de opleiding geven we intern, aangevuld met trainingen in samenwerking met partners die het materiaal leveren waarmee wordt gewekt. Daarnaast is er sprake van synergie met de QC School & Education, een ander onderdeel van de QC Event Group. Het aanbod in die opleiding is breder dan AV, geschikt voor iedereen die in een support-functie in de evenementenbranche aan de slag wil. Wanneer een deelnemer zich echt in video wil verdiepen, kan hij door ons een toegespitste opleiding krijgen. We hebben meerdere mensen aan boord die voorheen een ander beroep uitoefenden en nu volwaardig led-specialist zijn.”

Nederland LEDland

In de evenementenbranche is overal sprake van personeelstekorten, maar volgens Pattimukaij is het in de AV-sector echt bar en boos. Met reden. “Nederland is leading in led-expertise. Dat leidt ertoe dat sommige leveranciers 25 aanvragen per dag krijgen. Feestje hier, festival daar en dat door heel Europa en soms verder. De hele sector wordt daarin mee getrokken. Ook wij moeten daardoor best wel eens ‘nee’ verkopen waar we liever ‘ja’ zouden zeggen. Q-LED wil graag verder groeien, ook over de grens. De behoefte aan onze diensten is groot en steeds vaker willen klanten een bepaalde medewerker van ons vastleggen voor tours, doorlopende musicals, tv-programma’s of terugkerende projecten. Het uitbreiden van ons team heeft dan ook prioriteit. We hebben nu een kleine 20 mannen en vrouwen die full led-service kunnen bieden. Dat mogen er tegen de 40 worden, daarmee zijn we in staat om alle klanten in Nederland en Europa volledig te ontzorgen.”

MEER BLOGS

Interview Joshua

INTERVIEW JOSHUA

QC Events werkt nauw samen met de videospecialisten van Q-Led en daarom willen wij
hen in de spotlights zetten. Wij stellen videospecialist en VJ Joshua Fautngiljanan graag
aan jullie voor.

QC - Martijn

Interview Martijn Heckman

QC Events werkt nauw samen met de videospecialisten van Q-Led en daarom willen wij
hen in de spotlights zetten. Wij stellen systeemtechnicus & projectleider Martijn
Heckman graag aan jullie voor.

VRAGEN?

info@qc-eventgroup.nl

TEL. +31 (0)55 534 11 00